Καθημερινά: 09:00 π.μ - 23:00 μ.μ.
Τηλ.: +30 2310 323 201
Καθημερινά: 09:00 π.μ - 23:00 μ.μ.
Τηλ.: +30 2310 323 201

Yoga

350 kcal θερμίδες
60

λεπτά

Δυσκολία: Μέτριο
Όριο συμμετοχόντων
25
Προπονητές:

Η Yoga είναι μια από τις απλούστερες μορφές άσκησης που μπορείτε να κάνετε για να βελτιώσετε την υγεία, το μυαλό και το σώμα σας. Το μόνο που χρειάζεστε είναι ένα στρώμα γυμναστικής για Yoga και κάποια άνετα ρούχα. Οι έρευνες δείχνουν ότι η προσθήκη της στον τρόπο ζωής σας μπορεί να σας βοηθήσει να ενισχύσετε τον εγκέφαλο και την υγεία της καρδιάς, καθώς και τη δύναμη και την ευελιξία του σώματος. Για να το πούμε απλά, δεν υπάρχει κάτι στο οποίο η Yoga δε βοηθά!

Αρχικά, η Yoga βελτιώνει την ευεξία σας. Εάν έχετε παρακολουθήσει ποτέ μια τάξη γιόγκα ή απλά ανθρώπους να κάνουν ασκήσεις της γιόγκα μόνοι τους, ένα πράγμα που πιθανώς παρατηρήσατε είναι η ευελιξία είναι βασική. Αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να είστε ήδη ευέλικτοι για να κάνετε γιόγκα, αλλά εάν εξασκείστε τακτικά και κολλήσετε σε αυτό, θα παρατηρήσετε μια σταδιακή αύξηση της ευελιξίας σας. Και τελικά, κάτι που σας φαινόταν όνειρο απατηλό, θα φτάσει να σας φαίνεται παιχνιδάκι. Εκτός από τη βελτίωση της ευελιξίας σας, θα δείτε τους πόνους να αρχίζουν να εξαφανίζονται, κάτι που συχνά συνδέεται με την κατάσταση των ώμων, των γοφών και της μέσης σας. Συνολικά, η στάση του σώματος θα βελτιωθεί σημαντικά, λόγω και της βελτίωσης της ευελιξίας σας.

Επίσης, αναπτύσσει τη δύναμή σας. Ορισμένες στάσεις γιόγκα σας βοηθούν να γίνετε (και να παραμείνετε) fit και δυνατοί, να ελέγχετε το βάρος σας και να μειώνετε τα επίπεδα άγχους. Σύμφωνα με το αμερικανικό συμβούλιο για τη μελέτη της γιόγκα, οι συμμετέχοντες που εξασκήθηκαν για σε συγκεκριμένο πρόγραμμα Yoga αύξησαν τη μυϊκή τους μάζα και βελτίωσαν τη σωματική τους δύναμη, καθώς ήταν σε θέση να εκτελέσουν περισσότερες ωθήσεις και κάθονται μετά τη μελέτη. Αυτό δεν αποτελεί έκπληξη για όσους κάνουν γιόγκα, καθώς γνωρίζουν μέσα από διαφορετικές στάσεις, δημιουργεί δύναμη, ευελιξία και αντοχή.

Ακόμα, έχει ειπωθεί ότι η συνολική μας όρεξη για σεξ μειώνεται με το πέρασμα του χρόνου, όμως σύμφωνα με έρευνα η γιόγκα μπορεί να δώσει ώθηση και να βελτιώσει τη σεξουαλική σας επιθυμία. Μια μελέτη που δημοσιεύτηκε στο «The Journal of Sexual Medicine» διαπίστωσε ότι η τακτική άσκηση της γιόγκα βελτιώνει τη σεξουαλική επιθυμία, την διέγερση, τον οργασμό και τη γενική ικανοποίηση των γυναικών. Εκτός των άλλων, βοηθά και στη βελτίωση του ύπνου. Σύμφωνα με το ιατρικό τμήμα του Χάρβαρντ, οι ασθενείς με διαταραχές στον ύπνου βελτίωσαν την ποιότητα του ύπνου τους, κάνοντας καθημερινά και για 8 εβδομάδες γιόγκα.

Τέλος, όπως και κάθε άλλη μορφή άσκησης, η γιόγκα μπορεί να είναι και αυτή ένα αποτελεσματικό «εργαλείο» για την απώλεια βάρους.

Powered by BWEB Networks © Fitness Hall Μαρτίου. All Rights Reserved
λογότυπο ΕΣΠΑ και το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα & Καινοτομία