Καθημερινά: 09:00 π.μ - 23:00 μ.μ.
Τηλ.: +30 2310 323 201
Καθημερινά: 09:00 π.μ - 23:00 μ.μ.
Τηλ.: +30 2310 323 201

Ορθοσωμική

150 kcal θερμίδες
60

λεπτά

Δυσκολία: Εύκολο
Όριο συμμετοχόντων
25
Προπονητές:

Η Ορθοσωμική Γυμναστική αποτελείται από ασκήσεις για την σωστή στάση του σώματος, για την αποφυγή τραυματισμών και πόνων στους μύες και τις αρθρώσεις. Στηρίζεται στην εφαρμογή της σωστής στάσης του σώματος μέσα από συγκεκριμένο ασκησιολόγιο διατάσεων και ασκήσεων ενδυνάμωσης. Ταυτόχρονα βασίζεται στις αρχές της οστεοπαθητικής, ενώ δίνει ιδιαίτερη σημασία στα προβλήματα δομής και λειτουργίας του ανθρώπινου σώματος. Ενδείκνυται για αυχενικούς και ραχιαίους πόνους ή για δυσκαμψία αρθρώσεων.

Πιο συγκεκριμένα οι ορθοσωμικές ασκήσεις είναι πολύ καλές για να βελτιώσουν την δύναμη των μυών, να βελτιώσουν την μυϊκή αντοχή, να αναπτύξουν και να διαπλάσουν τους μύες και τους τένοντες και να δυναμώσουν το μυοσκελιτικό σύστημα. Σκοπός της συγκεκριμένης μεθόδου είναι υπό την επίβλεψη του ειδικού, σταδιακά να υπάρξει μια συντήρηση, σταθεροποίηση αλλά τελικά και βελτίωση συχνών δυσκολιών στα άνω αλλά και κάτω μέρη του κορμού. Προβλήματα όπως είναι κύφωση, λόρδωση, σκολίωση, δισκοπάθεια, σπονδυλολύσθηση κ.τ.λ.. Όπως βέβαια  σε όλες τους τρόπους  εκγύμνασης, έτσι και σε αυτήν, απαιτείται μεθοδικότητα και συχνότητα, είτε αυτό γίνεται ατομικά είτε ομαδικά. Η σωστή αναπνοή είναι σίγουρα ένας από τους πιο καθοριστικούς παράγοντες κατά την διάρκεια της άσκησης, γι’ αυτό και πολλές φορές η ορθοσωμική προτείνεται από ειδικούς και σε περιπτώσεις βρογχικού άσθματος.

Πέρα από το αισθητικό αποτέλεσμα ενός όμορφου σώματος, θα πρέπει πάντα να θυμόμαστε ότι η γυμναστική είναι άμεσα συνδεδεμένη με την υγεία. Με την υγεία όχι μόνο την σωματική, αλλά και την ψυχική και σίγουρα η συνειδητή και η στοχευμένη επιλογή της, μπορεί να επιφέρει μια σειρά από οφέλη και μόνο.

Powered by BWEB Networks © Fitness Hall Μαρτίου. All Rights Reserved
λογότυπο ΕΣΠΑ και το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα & Καινοτομία